Duik inspecties

Civiele Inspecties

Duikbedrijf PRO-SEA wordt regelmatig ingeschakeld voor duik inspecties in o.a. Vlissingen, Hansweert, Gent, Antwerpen, Terneuzen, Rotterdam. Denk hierbij aan kademuren, fundaties, steigers, jetty’s, gemalen, bruggen e.d.

Werkzaamheden en methoden zijn o.a : visuele inspecties, corrosiemetingen, slotcontrole, ultrasone wanddiktemetingen, controle op scheefstand, weerstandsmetingen, nemen van materiaalmonsters voor laboratiorium onderzoek enz. Inspecties en rapportages worden uitgevoerd volgens de eisen en richtlijnen van de klant.

Door het boven watergedeelte van uw kademuur te inspecteren, krijgt u ook snel een beeld waar er onderwaterdefecten zouden kunnen zijn. Rapportage van boven- en onderwater inspectie sluiten naadloos op elkaar aan.

PRO-SEA voert opdrachten uit voor professionele dronebedrijven. In het digital twinmodel verzorgen wij de beoordeling van inspectie beelden van civiele kunstwerken en het opstellen van de rapportage. Drone inspecties geven u een snel beeld waar er defecten zijn. Door de beelden goed te analyseren kunnen wij gericht verdere onderwaterinspecties uitvoeren. Rapportage van boven en onderwater inspectie sluiten naadloos op elkaar aan.

Duik inspecties van schepen

Het droogdok ingaan is niet altijd mogelijk, een duikinspectie is dan een goed alternatief. Alle onderdelen zoals schroeven, roeren, kimkielen, anodes, sonar, echosounders, speedlog enz., enz. worden gecontroleerd. PRO-SEA zorgt voor een duidelijke update van de situatie onder de waterlijn.
Zaken waar we op letten zijn corrosie, begroeiing, toestand van anodes, lekkages, schades zoals verbuigingen, scheurvorming, deuken enz. enz. Alles samengevat m.b.v. foto’s, video’s en heldere rapportages.

Offshore CSWIP3.4u inspecties

PRO-SEA levert regelmatig CSWIP 3.4u diensten aan bedrijven die offshore visuele inspecties uitvoeren met duikers of ROV. Dat kan ter plaatse aan boord, maar ook op afstand verzorgen wij de beoordeling van de beelden en het opstellen van rapportages.

Duik inspecties van waterbassins en sprinklertanks

PRO-SEA inspecteert en rapporteert sprinklertanks en bluskelders volgens T67-B. Waarbij de onderdelen, zoals: plaatwerk, zinklaag, liner, dakconstructie, verwarmingselementen, wandverbindingen, leidingwerk, wakbak enz.  grondig worden gecontroleerd.
Daarbij worden de elementen van beton en staal visueel geïnspecteerd en gerapporteerd conform CUR 117. Behalve inspecties verzorgen wij ook constructieve werkzaamheden, bijvoorbeeld het monteren van flensafdichtingen, reparaties en/of- schoonmaakwerk.