Verloren objecten, afvaldumpingen en wrakken kunnen een probleem zijn voor het milieu, waterdoorvoer, scheepvaart etc. Soms is bekend waar deze zich bevinden of moet dit juist nog worden vast gesteld. Afhankelijk van de grootte van object(en) en het zoekgebied is het mogelijk om dit met duikers te doen, maar bij grotere oppervlakken kan ook gebruikt worden gemaakt van sonartechnologie, dit laatste wordt bijvoorbeeld veelal voor vaarwateren gedaan. 

Met duikers of een ROV kan dan mogelijk op die locaties worden gedoken om vast te stellen om wat voor objecten het precies gaat, kunnen de mogelijkheden voor ‘berging’ worden bekeken en afhankelijk van de opdracht kan daarbij wellicht ook de berging direct plaatsvinden. Met deze directe aanpak van identificatie en gelijk bergen kunnen kosten worden bespaard en worden mensen en middelen efficiënt ingezet. 

Voor zowel ondersteuning bij opsporing en berging werkzaamheden als ook de complete verzorging van deze projecten zijn wij u graag van dienst. Zie onze contactgegevens of vul het formulier in voor het bespreken van de mogelijkheden.