Met gebruik van onze hoge druk installatie kunnen onderwater diverse vormen van vervuiling, zoals: marine aangroei, corrosielagen, slip etc. verwijderd worden. Reden om voor deze techniek te kiezen kan bijvoorbeeld zijn om de functionaliteit te herstellen, gevolgschade te voorkomen, constructie delen bereikbaar te maken voor inspectie- of juist om herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren.  

Niet zeker of dit voor uw project de juiste oplossing is? Als het gezegde: ‘er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden’, zo zijn er vaak meerdere manieren om de klus te klaren. Samen met u kijken wij graag naar de mogelijkheden en voorzien u met onze kennis en ervaring graag van juist advies. 

Hieronder enkele voorbeelden waar hoge druk reinigen voor gebruikt wordt: 

  • verwijderen marine aangroei van objecten zoals: water in-/uitlaten, sluisdeuren, pomphuizen, scheepsschroeven, sensoren, etc.; 
  • verwijderen van corrosie, zodat toestand en eventuele schade zichtbaar worden met een visuele inspectie, of ten behoeve van NDT(niet destructief testen) -onderzoek, zoals; vaststellen van de dimensionering van constructie onderdelen, diktemetingen, penetrant testen, magnetische deeltjes testmethode en Eddy current; 

Slibzuigen 

Ophoping van zand of vervuiling zoals: takken/bladeren en ander afval kan negatief van  invloed zijn op bijvoorbeeld het functioneren van sluisdeuren, doorvaarthoogte of volumedebiet van water doorvoeren. 
Met behulp van verschillende pompsystemen zijn wij in staat om deze problemen doeltreffend aan te pakken. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.